I Am Alive dostalo rating, ono vážne vyjde?

Ako blesk z čistého neba prichádza správa, že americká ratingová spoločnosť ESRB (ekvivalent európskeho PEGI) dostala do rúk I Am Alive a vytvorila na hru rating – teda vekové odporúčanie, upozornenie na „škodlivé“ prvky a slovný popis, o čom že hra vlastne je a čo môžu kupujúci očakávať. Hlavný je ale poznatok, že ESRB muselo hru hrať. Už preto musí existovať nejaká hrateľná verzia. A tým pádom – verte neverte – nemôžeme byť tak ďaleko od vydania. Po tom všetkom, čo hru za tie roky vývoja sprevádza, je to naozaj šok. Samozrejme príjemný šok.

> Hra získala rating M (Mature = 17 +) s tým, že obsahuje: Krv, intenzívne násilie, sexuálne motívy a vulgarity. Prikladáme ešte preložený výňatok zo slovného popisu, ktorý naznačuje, že I Am Alive bude pomerne drsná hra.

… hráč prechádza ruinami mesta a používa mačetu na zabíjanie nepriateľov v boji nablízko. Bitky sú sprevádzané realistickou streľbou, zvuky sekanie a výkriky bolesti; z postáv pri zásahu odlietavajú spŕšky krvi. Hráči majú možnosť zabiť alebo zraziť nepriateľov pomocou dorážajúcich pohybov (napr. podrezanie hrdla, nabodnutie ad.); Tieto scény sú zvýraznené přiblíženým záberom kamery a dodatočným ovládaním hráčom (napr. stláčanie tlačidiel v určitý moment).

Počas hry hráči narazia na ženu, ktorú môžu zachrániť pred blízkymi nepriateľmi; v dialógu možno nájsť známky sexuálneho zneužívania (napr. „Títo týpci ma mali za svojho maznáčika alebo maskota alebo tak niečo.“)

zdroj:Czechgamer.com





You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridať komentár