Crytek sa potápa, mohol by aj skrachovať

Schválne, tipnite si, ako na tom je štúdio stojace za úspešnou sériou Crysis. „Asi dobre“, si aj tak povie väčšina z vás. Nie je tomu tak. Crytek sa nachádza vo veľkých problémoch, ktoré by mohli vyústiť až do štádia krachu štúdia. Vo veľmi veľkých problémoch len tak mimochodom. Problémy odhalil nemecký herný magazín GameStar.

So všetkým súvisí CryEngine. Ten je síce jeden z momentálne najlepšie optimalizovaných enginov, napriek tomu by sa Crytek mal poriadne pozrieť na to, komu všetkému svoj ​​engine za akú cenu požičal. Je tu totiž možnosť, že už nikdy nebude využitý vývojármi troch-áčkových hier.

Veľkým problémom bol pre Crytek tiež vývoj Xbox One exkluzivitky Ryse. GameStar uvádza, že pár mesiacov pred vydaním bol Ryse vývojovo strašne pozadu. K včasnému dorobeniu hry si musel Crytek pozvať dodatočnú pracovnú silu. Ryse sa tak či tak veľmi dobre nepredával, čo Crytek rozhodne nepotešilo. Moc dobre na tom nie je ani Warface, ktorý bol úspešný len v Rusku.

Medzitým, čo sa nás Crytek snaží presvedčiť o blížiacej sa finančnej pomoci, supy sa už zlietavajú. Crytek totiž vlastní značky disponujúce dobrou budúcnosťou, teda sa niekde už očakáva krach Cryteku a následné odkúpenie daných značiek.

Jedným z potenciálnych kupcov celého štúdia je Wargaming, ktoré má na triku populárny World of Tanks alebo World of Warplanes. Keby Wargaming odkúpil Crytek, je tu vysoká pravdepodobnosť, že single-playerové tituly typu Crysis už neuvidíme. Wargaming je špecializovaný na F2P multiplayerové hry, čiže … Ako to teda s Crytek dopadne je vo hviezdach.

zdroj:Czechgamer.com





You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridať komentár