Zamyslenie nad nVidia Shield

Do ruky sa mi na For Games 2013 dostal Nvidia Shield. Vyskúšal som si ho v podstate len zo záujmu a ta vec ma zaujala. Nikdy by som nepovedal, že by ma hranie na cestách bavilo, resp. že by som nejaký môj voľný čas venoval hraniu androidových hier. Vždy a to je pravda, som si pri cestovaní radšej čítal. Buď to bol Káčer Donald v detstve, PC časák neskôr, či kniha teraz a nedávno. S hraním na mobílných platformách som to však pochopitelne skúšal už dávno.

Naštartoval ho starodávny tetris vystriedala Nokia 3310 a jej slávny Had a oveľa neskôr preskakujúc čokoľvek zaujímavé od Nintenda som sa dostal až k PS Vite…a viete čo? Hral som ju prevažne v kľude interieru. To buď na dovolenke, doma, keď som hral hru na recenziu… ale iba raz pri ceste vlakom. Vita však stroskotáva najmä na nedostatku hier, alebo tým, že sú hry drahé. Ďalší poznatok je jej display, ktorý na ostrejšom Slnku nezobrazuje všetko tak ako má. Pri novej Vite, s obyčajným LCD displayom to bude ešte o dosť horšie. Čiže tým sa dostávam k tomu, že buď môžem hrať z cela výnimočne hry na tablete (tie ktoré sa dajú ovládať…), hrať na Nintento 2/3DS, alebo zaútočiť na Nvidia Shield, alebo čosi podobné. Aby som dodal, tak absolútne žiadna hra ma na Nintende neláka, jednoducho by to boli vyhodené peniaze do koša. Myslím si, že je na svete takých hráčov viac.

nVidia Shield

Nvidia Shield sa úplne dobre drží, je ľahučká, idú tam VŠETKY hry na androide, nie ako na krabičke OUYA (ajéje). A ak sa bojíte, že niektoré hry hrať nepôjdu, tak pôjdu aj tak. Konzola má totiž taktiež dotykový display. Zameraná je však na tituly, ktoré vyžadujú analógové páčky a v podstate aj pohodlnejšie držanie ovládača. O hraní akýchkoľvek hier sa pri Nvidia Shield báť až tak nemusíte, výkon má dostatočný. Takže aj keď Nvidia Shield zrejme nie je budúcnosť, tá ostatne ostáva stále v mobiloch/tabletoch…ale je to cesta ako hrať hry na androide a pohodlne. OK, priznám sa nevyžadujem AAA hru na prenosnej konzole, ale chcem sa odreagovať, závodiť, skákať, hrať!

To mi umožňuje práve toto. Takže dúfam, že sa tejto platforme bude dariť, že budú pokračovať v inováciach  a aby som konečne mohol hrať aj na priamom Slnku, podobne ako na Nokii Lumii 800. Schválne vyskúšajte napísať na priamom svetle niečo na hociakom telefóne. Ťažko. Aby sa fakt dalo hrať kdekoľvek a kedykoľvek, je potreba spojiť všetko dohromady a tejto krabičke sa to zdá sa zatiaľ darí. Aj keď určite nie je bez chýb.

nVidia Shield

Napríklad ma zaujala ďalšia vec, kvôli ktorej si to ľudia kúpia hlavne a to je možnosť hrať cez WI-FI hry z veľkého počítača/notebooku. Čiže to umožňuje streamované hranie a bez odozvy s plynulým počtom snímok za sekundu. To som si na vlastnej koži nevyskúšal, ale podľa slov prezentátora Michala Jinocha na For Games 2013 to funguje. Uvidíme.

Neviem, možno ani toto ma nepresvedčí a budem stále hrať v pohodlí domova, ale je to niečo čo ma zaujalo. Nestalo by sa tak, keby som si to na vlastnej koži nevyskúšal. Veď dovtedy som bral Nvidia Shield iba ako chabý pokus niečo svetu ukázať a pritom prezentovať značku, ktorá vyrába grafické karty, aj v inom svetle.

Dôležité informácie:
Procesor: 4-jadro NVIDIA Tegra 4, 1,9 GHz
RAM: 2 GB
Pamäť: 16GB
Display: 5″
Rozmery: 158 × 135 × 57mm
Hmotnosť: 579g
Android: Jelly Bean 4.2.1
Cena: 299$
zdroj:Czechgamer.com





You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridať komentár