Batman: Arkham Origins – GC preview

Dostali sme  do ruky demo posledného dielu z trilógie o maskovanom ochrancovi mesta Gotham , temnom a nezmieriteľnom Batmanovi . Od prvého dielu , Batman : Arkham Asylum z roku 2009 , ktorý získal ocenenie Game Of The Year , urobila séria malý krok pre človeka , ale veľký krok pre ľudstvo . Netýka sa to len začlenenia desiatok rôznych postáv , nech ako NPC , ktorým ste mohli nakopať zadok.

V druhom diele Batman : Arkham City nám bol predstavený oveľa väčší svet , kde ste mohli pobehovať s väčšou voľnosťou , ale tiež všetkým po zhliadnutí posledného videa bolo jasné , že na tento koniec žiadna ďalšia dejová linka nadviazať nemôže , pretože už by to nikdy nebolo ono . A tak tvorcovia urobili jeden z klasických ťahov ako herných , tak filmových vývojárov – v poslednom dieli trilógie pretočili čas a vrátili sa do čias , kedy Batman s Jokerom ešte neboli kamaráti na život a na smrť a prvé rande ich ešte len čakalo .

Batman : Arkham Origins nás teda vezme päť rokov pred udalosti v Arkham Asylum , do hávu štedrovečernej tmy , ktorá pre Netopiereho muža bude nocou , na ktorú len tak nezabudne . Na hlavu nášho zatiaľ nie tak skúseného maskovaného hrdinu totiž pán podsvetia Black Mask vypíše odmenu , kvôli ktorej sa do Gothamu zíde osem nájomných zabijakov , s presvedčením , že oni budú tí , ktorí netopierovi pristrihnú krídelká .

Konflikt medzi Batmanam a nájomnými zabijakmi ale nie je jediný , ktorý v hre nastane . Služobník Bruce Wayna , Alfred , vidí v Bruceovi rozmaznaného fagana , ktorý na svojej vlastnej krížovej výprave rozhadzuje imanie svojich rodičov , zatiaľ čo pre Bruca je Alfred pripomienkou ich smrti , rovnako ako panovačnou náhradou za ne . Ale pretože Batman sa po Gothamu pohybuje len druhým rokom , ani polícia si zatiaľ nie je istá , na akej strane stojí , a preto aj od neho môžeme očakávať nejeden problém .

Gameplay je potom zameraný na Batmanovo bojové umenie a technologické vychytávky , ktoré využíva ako na obranu proti zdanlivo nekonečným útokom ôsmich zabijakovi a ich sluhov , rovnako ako pri zabraňovaní zločinom na uliciach mesta , ako je vykrádanie bánk , zneškodňovanie bômb alebo riešenia záhadných vrážd .

Po odohraní dema sa nebojím ani o skvelý a strhujúci príbeh, ani o perfektne spravené temné prostredie, ako o to, na koľko moc sa bude hra podobať svojim predchodcom. Istých zmien rozhodne splnila , len sa obávam , či nebudeme mať pocit , že hráme stále rovnakú hru , len s iným príbehom . A aj keby , hráčom by to rozhodne nevadilo , pretože predchádzajúce diely sa rozhodne nemali za čo hanbiť .

Nedalo mi to a snažil som sa z vývojárov vytiahnuť nejaké ďalšie informácie . Najviac ma zaujímal drb , ktorý sa hneď pri ohlásení hry rozbehol po bezbrehom internete – že okrem prvého stretnutia Batmana s Jokerom sa v hre objavia členovia Justice League , teda Superman , Wonder Women , Flash a ďalší . Nikto mi k tejto téme samozrejme nechcel nič povedať , a tak som naprázdno odišiel od stánku.

Aj keď sa tu celý článok oháňame frázami ako “ posledný diel trilógie “ , pravdepodobne som ďaleko od pravdy . Na dallaskom Comic – Conu ​​bolo naznačené , že pokračovanie série Batman Arkham je vo výrobe , ale môžeme len hádať , či to bude nejaká veľká hra pre next – gen konzoly, alebo len niečo menšieho pre handheldy , aj keď tá prvá možnosť je o niečo realistickejšia , pretože Batman : Arkham Origins Blackgate pre PS Vita a Nintendo 3DS vychádza v rovnaký deň, ako samotné Origins . Ale na nejaké väčšie info je stále dosť skoro.

Batman : Arkham Origins vychádza až 25. októbra .

zdroj:Czechgamer.com





You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridať komentár