Zaklínač 3: Divoký Hon – rozhovor

S trochou šťastia sa mi podarilo získať pár minút Jakuba Szamaleka , scenáristu hry Zaklínač 3 : Divoký hon . Ako veľkému fanúšikovi knižnej i hernej série o Geraltovi z Rivie mi robil takýto rozhovor viac ako veľké potešenie , rovnako ako pánovi Szamalekovi . A preto toho povedal naozaj veľa .

Zaklínač je skvelá hra , už medzi prvým a druhým dielom je vidieť znateľný pokrok , čo sa kvality a rozlohy sveta týka , však teraz ste postúpili ešte ďalej a svet predstavený v Divokom hone má byť podľa vašich slov ešte väčší . O koľko väčší , napríklad v porovnaní s predchádzajúcim dielom ?
O mnoho väčší . Najlepšie vám to môžem priblížiť tým , že svet v novom Zaklínačovi bude 35x väčší než svet predstavený vo vrahoch kráľov . Je to naozaj úplne iné meradlo . A tiež na rozdiel od Zaklínača 2 to bude otvorený svet , takže vás nikto nebude nútiť ísť priamo týmto smerom alebo najprv tam a potom až tam . Proste si choďte , kam chcete a robte si , čo chcete .

V predchádzajúcich dieloch Geralt nevedel ani skákať , ani plávať . Bude to vo Wild Hunt možné?
V Zaklínačovi 3 máte oveľa viac slobody , čo sa týka preskúmavaní sveta . Samozrejme môžete chodiť a behať , ale môžete aj jazdiť na koni , vďaka čomu je možné prekonávať veľké vzdialenosti , ale sú tiež miesta , kam sa dostanete len na koni . Trebárs keď tam budete musieť preskočiť nejakú veľkú prekážku . Novo sme pridali tiež plachtenie , takže môžete objavovať nové miesta , preskúmavať ostrovy a ostrovčeky , kde trebárs prejdete nejaké staré ruiny . Môžete aj stretnúť na mori inú loď , v tom tiež vidíme veľa potenciálu . Ale hlavne sme pridali schopnosť skákať a šplhať , takže Geralt vlastne nie je obmedzený žiadnou prekážkou .

Keď bude ten svet tak veľký , nie som si istý, či jazda na koni alebo na lodi bude stačiť …
Bude tu aj možnosť rýchleho cestovania . Hneď ako objavíte nejaké dôležité miesto, mesto alebo dedinu , budete sa tam môcť presunúť . Stačí len otvoriť mapu a kliknúť na príslušnú lokáciu . Ale samozrejme to pôjde len u už objavených miest .

Čo mi môžete povedať o príbehu hry ?
Nič moc , môžem vám povedať nejaké základné informácie , ale nemôžem vám tu hovoriť žiadne spojlery , ani detaily .

Tak teda inak , Zaklínač 3 má podtitul Divoký hon . Divoký hon je jednou zo základných postáv ságy o Zaklínačovi , už v druhom dieli ste naznačili , že sa pravdepodobne objaví v pokračovaní . Takže celá hra vlastne bude o divokom hone na Divoký hon ?
Zaklínač 3 je bez pochyby o Divokom hone , ale je aj o opätovnom stretnutí Geralta s ľuďmi , ktorí sú pre neho naozaj dôležití …

Trebárs Yennefer ?
Môže byť . Nechajte sa prekvapiť . Hra je o hľadaní týchto ľudí , pomáhaní im a opätovnom budovaní týchto vzťahov . Ale ako už ste povedal , Divoký Hon je dôležitým elementom príbehu , takže sa musíte snažiť , aby ste sa dozvedeli , čo Divoký hon naozaj je , pretože ako hráč vlastne neviete , čo to je . Takže v priebehu hry musíte vyriešiť túto záhadu a potom sa jej postaviť .

V traileroch , na screen a artworkoch môžeme vidieť Geralta po boku nejakej svetlovlasej postavy na koni . Na internete kolujú dohady , že by to mohla byť jeho zverenkyňa Ciri , dcéra kráľovnej Calanthé …
Môžete len hádať . Keby som vám povedal , kto tá postava je , skazil by som vám ten pôžitok z toho , že by ste to sám zistil a mal by ste tým pokazený zážitok z celej hry . Jediné , čo vám môžem povedať , je fakt , že sa v hre objavia postavy ako z kníh , tak z minulých hier a tie budú zahŕňať niektorých z Geraltových najbližších .

Objavia sa v hre nejakí ostatní zaklínači ?
Ani to nemôžem potvrdiť . Môžem len povedať , že v hre budú postavy , ktoré ako čitatelia, tak hráči poznajú a majú ich radi . Viac nič .

Na obrázkoch a vo videách má Geralt fúzy , koľko času ubehlo od konca Zaklínača 2 ?
Ten časový rozdiel nie je zas tak veľký , je to len niekoľko mesiacov , ale niekomu rastú fúzy rýchlo , takže tým , že by sme mu prirobili fúzy , nechceme dať najavo , že zostarol , ako skôr zvýrazniť fakt , že sa zmenil . Že je odhodlanejšiou a vyspelejšou postavou , než bol v predchádzajúcom diele . Nechce byť bábkou ostatných , má vlastné ciele a je rozhodnutý získať , čo chce .

Pred začiatkom prvého Zaklínača Geralt stratil pamäť , ktorá sa mu v dvojke čiastočne vrátila . Zistíme v trojke , čo sa vlastne stalo ?
V udalostiach pred začiatkom tretieho dielu sa Geraltovi vrátili všetky spomienky , takže on už vie , čo sa stalo a my to v priebehu hry budeme hráčovi hovoriť, takže sa dozvie všetko , čo doteraz bolo zabudnuté . Takže budete preskúmavať Geraltovu minulosť a zároveň budovať jeho budúcnosť .

Ako bude vyzerať súbojový systém ?
Bude podobnejší skôr tomu z druhého dielu než tomu z prvého , ale budú tam nejaké dôležité zmeny . Najdôležitejšie je , že každá klávesa teraz bude znamenať iný pohyb , iný úder . V Zaklínačovi 2 , keď ste stlačili klávesu , Geralt proste tasil mečom a urobil dva tri útoky , ale vlastne ste nemali kontrolu nad tým , čo robí . V trojke každé stlačenie klávesy bude samostatný útok , vďaka tomu budete môcť spájať tieto útoky do vlastných komb a pohybov . Bude len na vás , aby ste sa rozhodli , aký bude váš štýl boja , či chcete bezhlavo mlátiť , alebo urobiť vždy útok a potom úkrok alebo úskok a potom zaútočiť znovu . Budete mať proste veľa možností . Základy boja budú jednoducho úplne iné . V dvojke Geralt proste pobehoval a do všetkých sekal , ale teraz bude hlavná koncentrácia , takže sa na každý útok pripravuje a premýšľa o ňom , ale keď zaútočia , tak nad neho rýchlejšieho nie je . Takže tempo boja bude iné a všetko , čo Geralt bude robiť , bude paráda .

Zaklínač 2 : Vrahovia kráľov bola hra , kde veľkú úlohu zohrala politika , s čím som ja osobne nebol úplne spokojný , ako to bude v tretej hre ?
V Zaklínačovi 3 sa vraciame ku koreňom celého univerza , ktorým je samotný Geralt , a pretože Zaklínačovia sú hlavne lovci príšer , tak lov bude jednou z hlavných častí hry , a preto sme ho rozšírili a z veľkej časti zmenili . V predchádzajúcich dieloch ste vždy dostali nejaký kontrakt na ulovenie monštra , tak ste išli a to monštrum ste zabili . Bodka . V trojke by ste mali , aj keď vás k tomu nikto nenúti , byť pravým zaklínačom a postupovať efektívne . Najskôr nájsť stopy príšery , ktorú lovíte , niečo si o nej zistiť , pohovoriť si s ľuďmi , ktorí ju zbadali a až až máte presnú informáciu , čomu čelíte , tak ísť sa posilniť a hor sa do boja . Je to hra v otvorenom svete , takže nemôžete počítať s tým , že všetky príšery sú rovnako silné , ako vy . Ak sa poriadne nepripravíte , môžete zistiť , že tvor je moc silný a že ho nemôžete poraziť . Takže je dôležité naozaj sa stať zaklínačom a správať sa tak . Čo sa týka tej politiky , síce bude súčasťou hry , ale nebude nutnosťou , aby ste sledovali , čo sa deje . Zaklínač 3 je príbeh s niekoľkými vrstvami a je len na vás , o ktorú z nich sa budete zaujímať . Ak vás zaujíma politika , môžete o nej hovoriť s postavami alebo čítať knihy a tým sa dozviete všetky informácie . Kto je kto , čo sa deje , aké sú výsledky vašich rozhodnutí a tak ďalej . Ale ak vás politika nezaujíma , môžete to jednoducho ignorovať , sledovať iba hlavnú dejovú linku a k politike sa otočiť chrbtom . Dávame hráčovi možnosť rozhodnúť sa , akú časť rozprávania chce počuť a ak niektorú nebude chcieť , tak to nie je problém .

Vrahovia kráľov mali veľa rozdielnych koncov ; na ktorý z nich bude Divoký hon nadväzovať ?
Tak to samozrejme závisí na tom , či si nahráte svoje staré uložené pozície z dvojky , to sa ale týka len počítačových hráčov . Ak tak urobíte , hra sa ľahko zmení , uvidíte dôsledky svojich činov , a čo sa stalo s jednotlivými postavami alebo miestami . Ale nebude to znamenať žiadne výrazné zmeny . Nebudete trebárs začínať na inom mieste , ani napríklad neobjavíte žiadne špeciálne lokácie . Takže ak na konci dvojky boli zabité všetky čarodejnice , tak sú proste mŕtve a hotovo . Ale ako som hovoril , vždy to bude tá istá hra , ale k predchádzajúcim činom sa budú vzťahovať ľahké nelineárne veci . Ale dejom , miestami alebo postavami to nijako nezahýbe . Ak ste hrali predchádzajúcu hru a máte vo svojom počítači svoje uložené hry , tak ich môžete nahrať a budete mať zážitok , ktorý nadväzuje na vaše predchádzajúce rozhodnutie . Ale ak tie savy nemáte , ste konzolový hráč alebo ste jednoducho dvojku nehrali , budete mať jednoducho základný príbeh , ktorý budete sledovať .

Hovoríte , že Zaklínač 3 má byť o rozhodnutiach . Ku koľkým koncom budú viesť ?
Úprimne , sám neviem . Bude ich naozaj veľa , takže to nedá len tak povedať . Tiež nie je ľahké povedať , čo sa myslí koncom . Môžete mať jeden koniec s mnohými variáciami . Vďaka nelineárnosť je tých variácií naozaj veľa . Budú tam tri rôzne epilógy . V Zaklínač 2 ste dohrali hru a potom ste mali epilóg , kde vám ukazoval , čo sa stalo , aké boli dôsledky vašich činov . Ale v Zaklínač 3 budete mať úplne iné epilógy , úplne iné príbehy založené na tom , ako ste sa rozhodovali .

Mass Effect 3 bol tiež záverom veľkej hernej série , ale mnoho fanúšikov si sťažovalo na spôsob , ako bola hra zakončená . Nebojíte sa , že sa vám stane to isté ?
Vieme , že sa od nás veľa čaká a že každý má iný názor , ako by to malo dopadnúť . My s tým počítame a berieme našich fanúšikov vážne . Chceli by sme im poskytnúť čo najviac zábavy a čo najlepší príbeh . Myslím , že to bude skvelý koniec , mne sa trebárs páčil a dúfam , že vám sa bude páčiť tiež .

Takže vy viete , ako hra skončí ?
Samozrejme , že viem . Tým myslím , že viem , aké sú rôzne možnosti a všetky sú veľmi zaujímavé . Ten príbeh vás jednoducho chytí a nepustí .

Síce má byť Divoký hon posledným dielom série , ale je možné , že bude trebárs nejaký spin – off ?
Jediné , čo teraz môžem povedať je , že toto je posledné dobrodružstvo zaklínača Geralta z Rivie . Zhŕňa jeho príbeh a završuje jeho osud . Ale nehovoríme, že to je posledný diel zo zaklínačského univerza . Je to skvelý svet s veľkým potenciálom a s mnohými miestami , ktoré sme neukázali , ale radi by sme . Tiež tam je plno zaujímavých postáv a možno sa k tomu všetkému v budúcnosti vrátime a pozrieme sa na to z iného uhla .

A posledná otázka : Je tu možnosť , že by vznikol nový film o Zaklínačovi ?
Na to nie som oprávnený vám odpovedať , takže … Kto vie , uvidíme .

Ďakujem vám za rozhovor a dovidenia .
Tiež ďakujem . Užite si zvyšok show a hlavne hru , až vyjde .

zdroj:Czechgamer.com

 





You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridať komentár