CD Projekt v Nemecku zastavuje hon na pirátov

Keď to prasklo, bol svet po práve dosť prekvapený. Najať si totiž právnickú firmu, aby takpovediac doslova klopala na dvere majiteľom ilegálnej kópie hry, to nie je úplne verejne známa prax. Síce sa k celej veci potom CD Projekt vyjadril a ubezpečil, že sa naozaj nemôže stať, aby výzva na zaplatenie náhrady necelých € 1000 (alebo prípadne následné predvolanie k súdu) prišla niekomu nevinnému, strhla sa okolo prípadu taká vlna reakcií, že firma pre istotu nariadila svojim právnickým psom stopku.

> CD Projekt sa rozhodol „ukončiť identifikáciu a kontaktovanie“ predpokladaných pirátov, vraj z toho dôvodu, že odozva komunity a jej strach o možnej mylné osočenie, bola enormná. Marcin Iwiński, spoluzakladateľ poľského štúdia, povedal:

Hoci sme si istí, že nikto, kto naše hry vlastní legálne, nebol žiadaný o náhradu porušenie autorských práv, vážime si našich fanúšikov a našej komunity natoľko, že nebudeme riskovať mylné osočenie ani jedného človeka.

Naši fanúšikovia vždy boli a navždy zostanú našou najväčšou prioritou a sme hrdí na to, že všetci viete, že vás počúvame a vaše názory si berieme k srdcu.

> Napriek tomu to ale neznamená, že by sa firma vykašlala na boj proti pirátstvu. Iwiński ďalej apeloval na hráčov, že musia pomôcť a nebyť voči pirátstvu ľahostajní. „Ak nebudete podporovať vývojárov, ktorí robia hry, ktoré hráte, ak za ne nebudete platiť, tak nebudeme schopní pre vás vytvárať skvelé nové tituly.“

zdroj:Czechgamer.com





You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridať komentár